Maple Leaf Cemetery

Meer info

De aanleg van Maple Leaf Cemetery startte in december 1914.

Op Maple Leaf Cemetery liggen volgens het huidige register 176 militairen begraven. De begraafplaats is ontworpen door G.H. Goldsmith.

De begraafplaats heeft een oppervlakte van ca. 1085m² met een langwerpig grondplan. Ze wordt omheind door een rode bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. Aan de oostzijde wordt de begraafplaats afgebakend door struiken (Portugese laurierkers) en een gracht. In de zuidwestelijke hoek is een geplaveid toegangsgedeelte met 2 witstenen paaltjes tussen hogere en hoekige bakstenen muren, afgewerkt met witte natuursteen, met het opschrift ‘Maple Leaf Cemetery 1914-1917’. Vooraan in de muur zijn de landplaten gegrift. Rechts van de toegang staat het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1). Links tegen de muur is een metalen informatieplaat bevestigd op een lage schuine tafel. Op de begraafplaats zijn bloemperken en struiken terug te vinden, evenals een esdoorn.

  • Scott Michael, The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk, Gliddon Books, 1992.
  • Informatie van de Commonwealth War Graves Commission (oude en nieuwe registers, informatieborden, website)
  • Jacobs M., Zij, die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2. Brugge, Provincie West-Vlaanderen, 1996.
  • Ureel Erwin, William Redmond Herdenking, in: "Dovie", X, 1 (1997).

Website:

http://www.wo1.be/nl/db-items/maple-leaf-cemetery

Tags:

BEGRAAFPLAATS - COMMONWEALTH WAR GRAVES COMMISSION

Thema's:

ACHTER HET FRONT - DOOD - SOLDATEN

Gerelateerde items:

Terug naar resultaten